Vier sterren voor De wafelfabriek in Knack/Focus

Op 20 september verscheen in het Vlaamse blad Knack/Focus een recensie van De wafelfabriek. Recensent Marnix Verplancke geeft de roman vier sterren. Hij schrijft: ‘Roman Helinski’s tweede roman is een fascinerend, mysterieus boek waarin de lezer over heel veel in het ongewisse gelaten wordt. Waar komt Arka bijvoorbeeld vandaan? En waarom wonen alle werknemers van de fabriek samen op een erf? Het lijken wel negentiende-eeuwse toestanden, met Arka als Raspoetin. Koppel daaraan Helinski’s specifieke schrijfstijl waarbij hij korte, eenvoudige zinnetjes gebruikt en alles in de tegenwoordige tijd vertelt en je krijgt een universeel verhaal dat blijft beklijven. Heeft Arka het goed voor met de werknemers van de wafelfabriek of gebruikt hij hen alleen als speeltjes voor zijn eigen plezier? Helinski laat je tot op het einde in het ongewisse.’

Bij de recensie staat een kort interview met de auteur.

Leave a Comment